Interview met Locksthepainter!

Hoe kan je iemand het best leren kennen? Met een interview natuurlijk! Omdat ik Locks al eerder een keer had vermeld in een artikel leek het mij leuk om een keer Locks te interviewen. Dus wil jij meer weten over Locksthepainter? Lees dan snel verder! :)
1. Hoe ben je begonnen met het maken van ontwerpen/tekeningen/schilderijen.
Sinds ik me kan herinneren teken ik al. En ben het eigenlijk altijd blijven doen. Tuurlijk heb ik ook verschillende fases gehad. Heb erg lang strips getekend van een eigen stripfiguur (op de basisschool) en op de middelbare school begon ik met graffiti spuiten en pieces ontwerpen. Daarna ontdekte ik photoshop en begon ik mijn designs ook digitaal te maken. Een tijdje heb ik ook veel stickers gemaakt die ik dan ruilde met mensen over heel de wereld. (Dit is nog allemaal terug te zien op mijn Instagram though) Daarna ging ik weer veel meer op canvas tekenen en kleding ontwerpen. Het wisselde allemaal een beetje maar ben altijd al bezig geweest met tekenen. 2. Hoe ben je op de naam Locksthepainter gekomen?
LOCKS, was destijds mijn graffiti 'schuilnaam' want het is natuurlijk lacking als je ergens je eigen naam op zou schrijven. Op instagram heette ik toen '@locksgraffiti'. Toen ik me ging focussen op andere dingen en het graffiti gedeelte een beetje verwaterde besloot ik mijn naam in een wat algemenere naam te veranderen '@locksthepainter'

3. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Mijn grootste inspiratie is altijd al wel muziek geweest. Vaak als ik een goed nummer hoor krijg ik  zin om te tekenen. Voor de rest haal ik mijn inspiratie uit kleding, skaten, scrollen door Instagram, vrouwen, space, en het cruisen door de streets.


4. Hoe kan je Locks het best omschrijven?
Create cool stuff and do whatever the fuck you like.

5. Waarmee onderscheid je jezelf van de rest?
Veel ontwerpers tegenwoordig kunnen niet goed meer tekenen en beheersen alleen maar programma's en technieken die iedereen kan leren.

6. Wat doe je graag naast het maken van kleding/ontwerpen/tekeningen/ schilderijen?
Ik volg momenteel een cursus Illustrator, chillen met vrienden, muziek luisteren, skaten, feesten en sporten.

7. Wat is voor jou het leukste ontwerp/schilderij/ tekening dat je hebt gemaakt?
Onlangs heb ik een groot canvas gemaakt waar ik wel tevreden mee ben. Maar het kan altijd beter.

8. Wat is tot nu toe je grootste succes met een ontwerp?
De LOCKS zomer collectie.9. Waar kunnen we je in de toekomst tegenkomen?
Overal.

10. Met wie zou je nog eens willen samenwerken?
Sowieso met Tyler The Creator, met merken als Thrasher, RipnDip en andere kledingmerken die ik dope vind. En sommige nederlandse rappers (vooral underground)11. Wat zijn je ambities voor de toekomst?
-Mijn ambitie is dat LOCKS een gevestigd kledingmerk is. 
-Ontwerpen voor artiesten/labels/youtubers/bedrijven 
-Samenwerken met allerlei andere merken.
-Op wereldtour met Youngrubbi en Beastboysclub
-Animaties kunnen maken
-En voorderest alles wat op mijn pad komt en ik zie zitten doe ik gewoon!

Wil jij op de hoogte blijven van Locks? 
Dan kun je hem zeker volgen op social media:

Instagram: @Locksthepainter
Twitter: @Locksthepainter
En natuurlijk: http://www.locksthepainter.nl

0 Reacties