Hoe vind ik mijn fotospots

Oké zoals jullie vast al door hebben hou ik enorm veel van het maken van foto's. Ik hou me er dagelijks mee bezig en mijn Instagram staat helemaal vol. Daarom leek het mij leuk om jullie te vertellen hoe ik mijn spots vindt. Dus ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Meestal vind ik mijn spots heel random. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ik iets als ik op de fiets, trein of in de bus zit tegen kom. Vaak raak ik geïnspireerd door de muziek die ik op dat moment luister. Dat klinkt eigenlijk heel gek maar door muziek krijg ik een goed beeld van hoe foto's (ideeën) die ik mijn hoofd heb echt kan laten worden.Vaak raak ik ook geïnspireerd door andere mensen op Instagram. Als ik door iemand geïnspireerd ben geraakt probeer ik toch vaak nog mijn eigen draai eraan te geven zodat mijn foto's wat persoonlijker worden. Ook vind ik het gewoon super fijn om gewoon lekker te touren op de fiets met muziek in de oren en mijn camera in me tas en ik zie wel waar ik uit komt. Dat kan ook zeker aanraden. 

Als ik dan een spot ingedachte heb blijft het nog altijd een verassing hoe het in werkelijkheid uit zou gaan pakken bij het maken van de foto's. Natuurlijk zit het niet altijd mee en dan moet je met een plan B komen. Het beste is dan om naar een spot toe te gaan waar je eerder bent geweest zodat je zeker weet dat je iets hebt wat je kunt gebruiken. 

Een voorbeeld hoe ik aan mij spot van gisteren ben gekomen. Oké het was donderdag en ik zat in de trein onderweg naar gym. Ik kwam aan bij centraal station Almere en me ogen vielen op een parkeer garage. Het was niet zoals elke garage het viel mij op dat er veel dingen blauw waren waardoor ik al helemaal ideeën in mijn hoofd kreeg over wat voor harde foto's ik daar kon gaan maken. Gisteren was de dag dat er ik er naar toe was gegaan. We (Mirella en ik) hadden eerst nog even wat issues om binnen te komen maar het was uiteindelijk toch nog gelukt.Ofcourse hebben we echt hele harde foto's kunnen schieten. Helaas stond er echt enorm veel wind waardoor het soms nog al lastig was maar het is zeker goed gelukt. Nadat we genoeg foto's hadden gemaakt (ik kan niet tegen te veel foto's want dan kan ik niet kiezen) waren we nog even de stad in gegaan. 

Maar dus de conclusie. Als je een goeie spot wil volg je gevoel. Ga op pad. Laat je inspireren.Ga reizen. En wie weet kom je wat tegen!0 Reacties