Mijn bucketlist

Ik ben een persoon die veel dingen wilt maar eigenlijk niet goed weet waar te moeten beginnen.
In dit artikel ga ik jullie precies uitleggen wat ik allemaal nog wil doen in mijn leven en waarom. Op deze manier kunnen jullie mij beter leren kennen en ik vind het gewoon leuk om dit met andere te delen.
Veel lees plezier!

To be honest wil ik de hele wereld zien. Het liefst laat ik voor lange tijd alles achter in Nederland.
Raap ik al mijn geld bij elkaar en vertrek ik. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. En durf ik dat wel zo in mijn eentje?

Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit dat ik niet alles kan zien. Het is eigenlijk ook wel een klein beetje onmogelijk om elk deel van zo'n grote aardbol gezien te hebben. Daarom wil ik sowieso naar landen die mij het meest aanspreken. Deze landen staan op mijn lijstje om nog naar toe te gaan in mijn leven:
 • Japan
 • Australië
 • Afrika
 • Thailand
 • India 
 • Griekenland
 • VS
 • Canada
 • Bali
 • Brazilië
 • Egypte
 • Jamaica
 • New Zeeland
 • China
 • Dubai
 • Malediven
 • Marokko
 • Mexico
 • Peru
 • IJsland
Ik wil als eerst naar Australië. Melbourne om precies te zijn. Op de 1 of andere manier heeft lange tijd mijn interesse daar gelegen en eigenlijk stiekem nog steeds. Ik heb 1,5 jaar geroepen dat ik daar zal gaan wonen maar stiekem wist ik eigenlijk al dat ik dat niet aan zou kunnen. Zo ver weg van iedereen dat kan je nog wel heel erg onderschatten. Daarom heb ik besloten dat ik daar maar voor een korte periode blijf. Niet te lang niet te kort maar wel lang genoeg om alles gezien te hebben in Australië. Als ik Australië gehad heb wil ik langzaam de andere landen van mijn lijstje afwerken. Met wie ik dit ga doen en wanneer dat komt nog wel. Ik wil het vooral op me af laten komen.

Het volgende wat ik graag zou willen klinkt waarschijnlijk heel cliché maar ik wil hèèl graag parachute springen. Het lijkt me een toffe ervaring om nooit te vergeten. Het gevoel hebben dat je gewoon letterlijk naar beneden valt. Het lijkt me heel intens maar wil het toch wel hebben beleefd. 1 probleem ik schijt 750 kleuren in mijn broek. Ik heb dus helaas nog niet genoeg moed verzameld om het echt te doen maar ooit komt een dag dat ik het gewoon doe en denk fock it.

Ook wil ik mensen graag helpen. Op welke manier ik dat ga doen weet ik nog niet. Veel mensen verwachten het waarschijnlijk niet van mij maar ik wil mensen helpen. De laatste tijd begin ik me heel erg te beseffen wat ik eigenlijk allemaal heb in mijn leven. Sommige mensen hebben de luxe niet van een mooie Iphone of een goeie opleiding. Ze wonen in een armland of zijn bijvoorbeeld heel ziek. Ze kunnen daar niks aan doen en daarom wil ik ze helpen. Het lijkt me echt een hele leuke en leerzame ervaring om kinderen te helpen in landen waar het bijvoorbeeld onmogelijk is om naar school te gaan. Het is misschien een raar iets om op je bucketlist te zetten maar ik vind het persoonlijk heel belangrijk. En ik denk dat je er nog veel van kunt leren.

Wat ik ook graag zou willen gedaan hebben in mijn leven is een eigen magazine opzetten. Ik heb namelijk heel veel ideeën in mijn hoofd zitten wat ik daar allemaal in zou willen. Het lijkt me super om een heel artikel te maken over verschillende culturen. Mijn interesse heeft daar altijd al gelegen. We leven allemaal op dezelfde wereld maar zijn allemaal zo verschillend. Ik denk dat dat nog wel iets heel indrukwekends kan opleveren. Natuurlijk maak ik alle foto's zelf. Hoe ik dit aan ga pakken en waar ik moet beginnen is nog wel de vraag.

Ik wil heel graag door groeien als fotograaf. Een eigen studio midden in Amsterdam lijkt me super tof en het liefst wil ik dan veel samenwerken met artiesten. Ik begin de laatste tijd steeds meer te beseffen dat dat is waar mijn passie ligt. Ik zou het super tof vinden als mensen dat gaan in zien en mijn werk waarderen. Ik wil alles vastleggen wat ik tegenkom. Ik doe het nu alleen nog maar voor vrienden omdat ik soms low key nog wel twijfel of mensen me foto's echt wel mooi vinden. Ik wil graag doorleren en nieuwe dingen ontdekken die je kunt uitoefenen in de fotografie. Wat mij heel tof lijkt is om later een mini roadtrip met vrienden te doen door Europa en dan gewoon op random plekken stoppen en foto's maken. Dat lijkt me heel leuk. Gewoon alles op je af laten komen maar toch is mijn maingoal in de fotografie om op festivals/concerten foto's te maken. Het liefst Coachella en Burning man. Het lijkt me zo cool om je eigen gemaakte foto's over de hele wereld te zien.

Natuurlijk staan er nog meer dingen op mijn bucketlist die iedereen eigenlijk wel wilt.
Maar voor nu is dit het. Ik hoop dat er nog meer op mijn lijstje kan komen.
Voor nu wil ik gewoon lekker mijn ding doen en dat is foto's maken.0 Reacties