Up next in our future #4: Tristan Esajas

Het is niet de eerste keer dat jullie hem voorbij zien komen op mijn blog. Jullie kunnen hem kennen van Beastboys maar vandaag gaat het niet over Beastboys. We gaan het hebben over zijn passie voor muziek en hoe hij zijn toekomst voor zich ziet.

1. Hoe is je passie voor muziek ontstaan?
Ik ben altijd al betrokken geweest bij muziek sinds kleins af aan. Dat komt mede doordat mijn vader zelf artiest is en ik altijd al een oor had voor muziek. Muziek is toch wel een speciaal iets voor mij. 

2. Wil je altijd doorgaan met muziek of denk je dat er ooit een moment aanbreekt dat het gewoon ophoudt?
Ik wil voor zolang het kan doorgaan met muziek. Ik zie geen reden om te stoppen met iets doen waar je passie ligt. Als er toch een moment aanbreekt zou ik alsnog niet kunnen stoppen. Niet perse met muziek maken maar bijvoorbeeld met het begeleiden van een nieuwe generatie artiesten.

3. Hoe kunnen mensen je onderscheiden van andere jongeren die muziek maken?
Ik denk doordat wij, Beastboys, sowieso andere vibes hebben en door onze persoonlijkheid. Ik denk namelijk dat het interessanter is om naar muziek te luisteren waar je een persoonlijkheid in terug kunt vinden. En ook gewoon kwaliteit. Om me heen zie ik weinig mensen die op onze leeftijd goeie kwaliteit kunnen neerzetten. Behalve FosaYG (die jonger is dan mij), Rens, Black Acid en $lenterpri$e.


4. Waar richt je je op in het dagelijks leven? Heeft dat altijd met muziek te maken of zijn er ook andere dingen waar je focus op ligt?
Meestal ligt focus op school maar als ik vrije tijd heb ben ik meestal wel bezig met hem maken van nieuwe beats. Soms dan maak ik echt slechte beats maar na een paar keer slechte beats maken heb ik uiteindelijk wel eentje die iets zou kunnen worden. 

5. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik haal veel inspiratie uit rappers die ik tof vind en ook een andere style hebben en ik ook meer uit commerciële rappers. Ik mix dat met mijn eigen sound en probeer ervoor te zorgen dat ik iets nieuws en toch wel iets herkenbaars kan leveren.

6. Wie is je grootste voorbeeld?
Ik heb als ik eerlijk ben niet echt grote voorbeelden maar ik kan gewoon inspiratie en informatie uit iedereen halen die ik tof vindt. Dat kan ik dan in mijn eigen ding gebruiken. 


7. Hoe zie je je toekomst voor je?
Ik zie eigenlijk nog niks voor me dan YungOne, Dean Mekachi, Leafs en ik die samen muziek maken en samen doorbreken. Ik hou van die mannen. 

8. Wat wil je bereiken op deze leeftijd?
Het liefst wil ik nu met Beastboys doorbreken en gewoon veel shows kunnen doen. Genieten van alles wat we kunnen.

9. Hoe ga je om met negatieve reacties op je muziek?
Als ik lees dat iemand mijn tune slecht vindt dan zal ik me sowieso niet kut voelen. Iedereen heeft z'n eigen smaak. Wat ik maak is vaak ook wat ik graag luister. En soms zie ik het ook als feedback. Negatief commentaar zal ik altijd wel even omarmen om te kijken wat ik ermee kan doen.


10. Wat wil je andere nog meegeven?
Doe wat je wilt doen. Laat school je creativiteit niet verpesten. Je bent niet op de aarde gekomen om een 9 tot 5 te hebben en daarna dood te gaan. Gewoon genieten van het leven. 

11. Heb je tips voor jongeren die willen beginnen met het maken van beats?
Oefen veel want je eerste beats zijn 100% slecht. Gewoon veel oefenen, zoek een platform zodat mensen het kunnen horen. Luister veel naar muziek zodat je weet wat nieuw is en inspiratie uit muziek kan halen. Gebruik internet en social media om jezelf op de kaart te zetten. En doe het als het je passie is en als je fris bent, anders zijn er genoeg beatmakers die kunnen doen wat jij doet. 

12. Ben je op dit moment bezig met iets of nieuws of heb je al iets voor ons klaar liggen?
Pimps fall in love too part 2 dropt binnenkort. Er is een videoclip onderweg voor een nieuwe track 'Woadies' met Wavygado en RosFrom04 van Black Acid, Leafs en ik. Ook is Beastboys waarschijnlijk van plan om deze zomer een mixtape te maken. Shit finna be lit!

0 Reacties