Up next in our future #8: Faith

In deze episode gaat het over Faith. Een merk dat door de 18-jarige Nerenchy op de markt is gezet. Faith is nog maar net op de markt maar loopt nu al goed. We gaan het hebben over hoe hij op het idee was gekomen om een eigen kledingmerk op te zetten en hoe dat allemaal in zijn gang is gegaan.1. Wat houdt Faith precies in?
Faith is een Amsterdam based clothing line van mij, Nerenchy Metchendorp. Als jonge ondernemer wil ik de generatie inspireren door te laten zien dat het hebben van 'Faith' een belangrijke sleutel is tot je eigen succes. Daarom vind je op de meeste shirts een logo. De 2 speren geven namelijk kracht en een doelrichting aan en de driehoek verbind geloof met visie en consistentie. Het oog herinnerd je aan de visie, en de diamand weerspiegelt het resultaat: succes.

2. Hoe was je op het idee gekomen om een eigen kledingmerk op te zetten?
Toen ik 15/16 jaar oud was hield ik me heel erg bezig met kleding. Ik begon te kijken naar allerlei verschillende grote merken zoals Supreme, Adidas en Dior. Ik begon als droom te hebben dat ik later ook een merk wil hebben waar mensen naar opkijken. Maar ik had nooit gedacht van oke laat het ik dan maar gewoon doen. Ik was eigenlijk best bang om zoiets te beginnen. Maar toen begon ik met ondernemers te praten en met mijn vader. Die gesprekken hebben mij zoveel motivatie gegeven. Ze hebben me uitgelegd dat als je een droom hebt dat je het ook waar kan maken, maar je moet er wel 100% voor gaan. Wat ik ervan heb geleerd en andere graag wil meegeven is dat als je iets wilt bereiken in het leven dat dat ook kan. Alleen moet jij er zelf in geloven en het gaan uitvoeren.

3. Hoe lang heeft het proces precies geduurd?
Ik heb er zeker wel 3 jaar over gedaan. In het 1e jaar wist ik nog echt niet hoe ik mijn eigen kledinglijn moest beginnen wat er allemaal bij kwam kijken. Dus ik heb me echt bezig gehouden met het opbouwen van mijn kennis over kleding en hoe ik een product op de markt moet zetten. In het 2e jaar ben ik echt gaan bedenken wat mijn kledinglijn wordt en hoe ik het zou noemen. Uiteindelijk ben ik toen op de naam .FAITH gekomen. Daar heb ik best lang over nagedacht maar het woord Faith is niet alleen voor mij maar voor iedereen. Daardoor maakt het zich anders dan andere brands. In het 3e jaar ben ik echt met mensen in contact gekomen zoals groothandels. En zo ben ik uiteindelijk echt mijn eigen brand begonnen.


4. Wat betekent mode voor jou?
Mode betekent heel veel voor mij. Ik wil er altijd goed uitzien. Ik kijk vaak naar mode designers en vanuit hun wil ik me eigenlijk style creëren waar mensen naar op kunnen kijken.

5. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit sociaal media, Tumblr, Instagram, Facebook en ga zo maar door. Natuurlijk haal ik me inspiratie ook uit andere mensen en dat visualiseer ik.

6. Hoe probeer je Faith te onderscheiden van andere kleding merken?
Ik vind dat bij het brand .FAITH je het op allerlei soorten kleding en verschillenden stijlen kan dragen. Dat maakt het juist zo bijzonder. Wij willen ook als je het merk draagt en als je kleding ziet dat je dan denkt 'Oke deze moet ik hebben'.


7. Wat voor producten ben je van plan om met Faith op de markt te zetten?
Goeie vraag! Ik ben eerst begonnen met T-shirts, hoodie's en sweaters. Wanneer ik zie dat het goed loopt wil ik me brand echt uitbreiden op joggingbroeken, petten, jackets en ga zo maar door.

8. Hoe ziet jouw werkdag eruit als je met Faith bezig bent?
Het is altijd verschillend bij mij. Ik zit zelf namelijk nog op school dus daar hou ik me ook nog erg mee bezig. Maar eigenlijk als ik opsta check ik direct mijn email, social media en begin ik mails te schrijven naar verschillende mensen die me zouden willen helpen met het promoten van mijn brand. En ofcourse moet ik ook de bestellingen behandelen. Maar mijn dag ziet er altijd wel anders uit en daarom vind ik dit werk juist zo leuk. Je ziet steeds nieuwe mensen om je heen en je leert nieuwe mensen kennen.

9. Wat voor verantwoordelijkheid brengt Faith met zich mee?
Dat je in alles wat je doet moet geloven dat het kan. Je moet niet bang zijn om fouten te maken dat doen we allemaal. Op dat moment moet je juist de knop omdraaien en verder gaan naar the next level.


10. Ben je op dit moment bezig met een nieuw project van Faith?
Tuurlijk ben ik al bezig met nieuwe items voor mijn brand. Maar zoals ik al eerder zei wil ik eerst dat de mensen mijn brand goed kennen en het overal zien. Als je brand niet goed onder de mensen valt heeft het natuurlijk geen zin om steeds nieuwe items op de markt te gooien. Maar ik heb dope dingen voor jullie klaar liggen so stay tuned!

11. Wat is je doel met Faith?
Mijn doel is om mensen te laten zien dat je veel kan bereiken in het leven als je er maar 100% in geloofd en er voor gaat. Ik wil later ook een voorbeeld zijn voor mijn generatie. En natuurlijk wil ik goeie dingen op de markt brengen, wat mensen echt tof vinden om te dragen en het niet kopen omdat ik het ben.

12. Heb je nog tips voor andere jongeren die een merk willen opzetten?
Doe je best in alles. 1 van de belangrijkste dingen in het leven vind ik dat je moet doen wat je leuk vindt en ook wat je passie is. Geef nooit op ook al zit je er helemaal doorheen en twijfel je. That is one of the major keys!
0 Reacties