Up next our future #6: Filip Ostojic

Filip is een jongen die ik nog geen jaar ken maar wel erg goed heb leren kennen. Hij is niet zoals alle andere jongens en heeft daarom ook in een nare periode gezeten. Doordat Filip altijd positief heeft proberen te blijven en nu nog steeds is ben ik erg geïnspireerd geraakt door zijn verhaal. Dat je positiviteit uit jezelf hoort te halen. Daarom gaat het in deze episode over Filip.Wat zijn toekomst plannen zijn en hoe hij met negativiteit om gaat.

1. Vele kennen jou natuurlijk als Filip Cyrus op Instagram. Hoe ben ben je op die naam gekomen en  hoe ben je zo gegroeid op Instagram?
Ik ben op die naam gekomen doordat ik erg fan was van Miley Cyrus toen die tijd. Ik haalde mijn inspiratie heel erg uit Miley en dat was ook terug te zien in mijn feed. Ik wou net zoals haar zijn en me vrij voelen omdat op school niet kon. Na een lange tijd werd de naam echt een ding en werd ik ook na geroepen als Filip Cyrus. Ik vond dat best grappig en heb daarom gekozen om de naam te houden.

2. Je bent anders dan andere jongens. Soms krijg je daar wel eens negatieve reacties op. Hoe ga jij daarmee om?
Tegenwoordig ga ik daar beter mee om dan eerst. Ik laat vaker van me horen en kom voor mezelf op. De echte negatieve reacties krijg ik meestal van de mensen die niet beter weten en die laat ik ook lekker want hun perspectief is niet te veranderen. Maar als een vriend of persoon die ik ken iets verkeerd zegt dan ga ik er wel altijd op in en probeer ik diegene te verbeteren. Ook ben ik nu veel vrijer en vrolijker doordat ik een nieuwe omgeving en vriendengroep heb. Ik ben erg blij met hoe ik ben gegroeid tot de persoon die ik nu ben.

3. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik heb niet echt iets of iemand waar ik inspiratie vandaan haal. Ik leef mijn leven gewoon. Ik voel me wel altijd fijn bij het idee dat ik in god geloof en daar haal ik ook vaak mijn kracht uit. Ik probeer gewoon de dingen te doen die ik op dat moment wil en niet te kijken naar morgen maar naar de dag zelf.


4. Van wie heb je het meest geleerd?
Het meest heb ik geleerd van mezelf om eerlijk te zijn. Ik ben zoveel verandert de laatste jaren. Ik heb mezelf gevonden en heb een hele donkere periode uit me leven overwonnen. Ik heb geleerd van veel verschillende situaties en mensen om me heen. Maar ik heb het toch het meest geleerd van hoe ik gelukkig moet proberen te zijn en daar heb ik mezelf aan te danken.

5. Hoe gaan je ouders om met hoe je bent?
Mijn ouders komen oorspronkelijk uit Kroatië waar alles wat anders is opvalt. Gelukkig zijn mijn ouders erg gemoderniseerd en laten ze me gang gaan. Ik heb wel vaak discussies over hoe ik over bepaalde dingen denk omdat veel dingen toch nog onbegrijpelijk zijn voor mijn ouders. Ik ben blij dat ik hier ben opgegroeid en niet in Kroatië want dan was het al helemaal moeilijk geweest.

6. Hoe reageerde je ouders op je coming out?
Ik ben een jaar geleden uit de kast gekomen bij me moeder en ze vroeg er wel veel over. Uiteindelijk is het bij mijn broer gekomen en als laatst bij mijn vader. Die hadden er ook geen problemen mee. Verder weet ik niet of mijn familie het weet. Ik weet wel dat waar ik vandaan kom homoseksualiteit een beetje wordt ontkent maar ach ik leef me leven gewoon en zal proberen mensen te informeren en wat education bij te brengen over het onbekenden.


7. Hoe zie je je toekomst voor je?
Ik zie op dit moment niet echt een toekomst. Ik wil zoveel dingen doen ik wil zoveel dingen leren. Fotografie en de modellenwereld spreken mij erg aan. Maar ook hoop ik later iets te kunnen doen voor de lgbt community en dat ik mijn manier van kunst kan blijven uiten ongeacht wat ik ga studeren of waar ik ga werken.

8. Zoals ik lees heb je niet altijd positief in het leven gestaan. Waar haal je je positiviteit nu vandaan?
De positiviteit haal ik vooral uit de mensen om me heen en de veranderingen die ik heb meegemaakt van mezelf. Als ik daar op terugblik hoe ik was dan ben ik trots en zie ik dat ik door moet gaan. Ik heb vroeger veel alleen moeten doen en heb dus geleerd dat positiviteit uit mezelf kan komen, wat ik altijd probeer.

9. Je zit nu in 4 VWO. Richt je je alleen maar op school of zijn er ook andere dingen waar je focust op ligt?
Ik richt me nu ook op muziek maken en iets terug doen voor de lgbt community. Ik ben laatst/nu bijvoorbeeld bezig geweest voor een lgbt jongeren bijeenkomst wat een begin is van wat ik uiteindelijk wil bereiken. Zelf maakt het mij niet uit of ik vwo of havo doe hierna. Het blijft een moeilijke keus maar ik hou gewoon van het leven in het nu dus een toekomstplan heb ik nog niet.


10. Wat wil je in de toekomst bereiken?
Ik wil bereiken dat ik me moeder trots maak omdat zij altijd voor mij is blijven vechten. Ook wil ik bereiken dat ik alleen mezelf nodig heb om overeind te blijven en te genieten van het leven. Ik wil dat ik terug kan kijken op de persoon van nu en willen zeggen dat ik altijd mezelf ben gebleven.

11. Ben je trots op wie je nu bent?
Ik ben tot nu toe trots waar ik ben gekomen. Ik ben vooruit gegaan op de manier van het meer mezelf zijn. Ik draag wat ik wil en zeg wat ik wil en dat moet iedereen kunnen doen zonder de labels die eraan vast zitten. Ik hoop nog altijd meer zelfvertrouwen te hebben en blij te kunnen zijn met het lichaam waarin ik leef. Ik ben altijd blijven vechten en ik ben er nog steeds dus elke dag zal ik meer trots op mezelf kunnen zijn.

12. Heb je tips voor andere jongeren die moeite hebben om vooruit te komen?
Zeker, ik weet niet in wat voor situatie mensen leven maar mijn tip is kijk wat je leuk vindt en probeer te experimenteren. Wat je ook bent jij bent jij en je bent niet je seksualiteit wat ik mensen altijd duidelijk probeer te maken. Het is slechts een deel van jou. Mensen zullen ermee om moeten gaan al is het een lange weg. Drink je lam, pak een peuk zing je rot en dans je te pletter. Zolang jij maar doet wat jij wilt. ik ben daar nu ook nog steeds mee bezig maar ik hoop dat wij dit allemaal volop kunnen doen in de toekomst.


0 Reacties