UP NEXT IN OUR FUTURE #9: Cheyenne van Alphen

Het is lang geleden dat er een laatste episode van up next in our future online is gekomen. 28 juni 2016 om precies te zijn.... so I guess it's time for a new episode of up next in our future! Met in deze episode Cheyenne van Alphen. Een creatief meisje uit Dirksland, een Aquarius met als tweede naam Zoë. Hoe toevallig? 
Foto: @nisalavin
1. Hoe ben je begonnen met het maken van art/artworks. Is dat altijd al een hobby van je geweest of heb je met de jaren ontdekt dat dit je passie is?
Ik teken vanaf de leeftijd dat een kind ongeveer kan leren tekenen. Mijn oma paste vaak op mij en mijn kleine broertje en tekende vrijwel altijd met ons. Vanaf die leeftijd zijn er periodes geweest waarin ik heel veel of juist niet aan het tekenen was, maar over het algemeen heb ik altijd getekend. Eind 2015 heb ik de draad weer helemaal opgepakt en in het begin van 2016 maakte ik schilderijen waarin de vrouw en haar lichaam voornamelijk de hoofdrol speelde. Het is pas sinds eind oktober 2017 dat ik mijn werken maak in de stijl die ik tot op de dag van vandaag heb aangehouden. In de kunstwereld is het 'de kunst' om een eigen stijl te ontdekken. Mijn tekenstijl is dan ook ontzettend per ongeluk ontstaan.

2. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Het werk van Dali heeft mij altijd al aangesproken omdat het een bevestiging naar mij toe is dat je kunt creëren wat je maar wilt. Je creaties hoeven geen logica te hebben voor de buitenwereld. Er zijn geen regels binnen de kunst. Vaak hebben dromen ook geen logica voor de buitenwereld, maar zijn wel echt. Een droom is een realistisch verschijnsel, alleen datgene in een droom gaat vaak van de hak op de tak. Het denken van mensen schiet ook van hot naar her. Datzelfde gebeurt er dus ook in mijn tekeningen: als ik denk aan een eend, dan teken ik een eend en zo gaat het maar door. Andere inspiratie haal ik vaak uit gebeurtenissen uit mijn leven of bepaalde opvattingen. Dit kan nergens over gaan of juist kritiek bevatten.

3. Hoe probeer jij je te onderscheiden van andere?
Niemand is hetzelfde... gelukkig maar! Iedereen heeft andere ideeën en specifieke dingetjes die andere mensen nooit precies hetzelfde kunnen hebben. Er zijn veel mensen die met felle kleuren werken en ik ben daar één van. Ik denk dat het de combinatie van de uit elkaar getekende hoofden en mensen, de felle kleuren en de niet-direct-realistische afbeeldingen in mijn tekeningen zijn die ik gebruik om mezelf te onderscheiden van andere.


4. Met wie zou graag nog willen samenwerken of iets voor willen maken?
Ik zou dolgraag nog eens een poster of een cover willen ontwerpen voor een band als Pearl Jam en Foo Fighters of voor festivals zoals Lowlands en Pinkpop.

5. Op welk werk van jezelf ben je het meest trots en waarom?
Een van mijn eerste tekeningen sinds mijn Instagram account, artbycheyen bestaat is de tekening met bananen, 'Bruno Banana'. Deze zal daarom altijd een beetje een speciaal plekje hebben. Achter deze tekening zit niet echt een verhaal behalve dat het een resultaat is van een stapje voor stapje volgen van fantasie en toevalligheden.

6. Zit er iets achter je art wat je mensen wilt meegeven?
Over het algemeen is de onderliggende gedachte dat mensen niet volgens de aangeleerde regeltjes hoeven te denken of te leven. Je kunt ook je eigen regels en grenzen creëren. 'Out of the box'. 7. Wat zijn je doelen in de toekomst?
Ik hoop dat er ooit een moment komt waarin ik van mijn art mijn baan kan maken en er meer mensen mee kan bereiken. Of dat ooit zal gebeuren is de grote vraag, maar het is een mooi vooruitzicht om verder over te dromen. Wat de toekomst voor me in petto heeft is voor mij een groot vraagteken, maar we zullen er vroeg of laat achter komen.

8. Heb je tips voor andere mensen die willen beginnen met het maken van art of het moeilijk vinden om te beginnen?
Begin!! Er zijn geen obstakels, tenzij je die voor jezelf hebt gecreëerd. Je hoeft nergens bang voor te zijn. Kunst maak je in eerste instantie voor jezelf. In de kunst zijn er geen limieten, alles kan! Dat moeten mensen goed onthouden. Oefen en je groeit vanzelf. Je weet wat ze zeggen; oefening baart kunst! De rest volgt. Denk er vooral niet te lang over na. Je kunt jezelf niet vergelijken met andere mensen, wat je maakt is namelijk écht van jou, op meerdere vlakken. Zodra je begint start jouw reis waarin groei vast staat, of je nu wil of niet. Heb vertrouwen in jezelf. Leer je foutjes te omarmen en maak ze de jouwe!

9. Hoe ga je om met de mensen die jou art niet waarderen en dat laten merken?
Er zullen vast mensen zijn die mijn art niet waarderen, maar dat is geen probleem. Mensen hoeven het ook niet te waarderen. Tekenen is iets wat ik graag doe en wat ik voor mezelf doe en voor de mensen die er geïnteresseerd in zijn. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. De mensen die je art niet waarderen staan buiten het spel dat je voor jezelf creëert. De mensen die het dichts bij mij staan steunen mij (gelukkig), dat is fijn en waardeer ik. 


10. Kunnen mensen je artworks kopen of iets customized laten maken?
Dat kan zeker! Mensen kunnen mij benaderen via een direct message op Instagram, maar het liefst via de mail: chvyzoeart@gmail.com. In de toekomst hoop ik een website te hebben waar ik mijn spullen beter en gemakkelijker kan verkopen. 

11. Wat kunnen wij allemaal nog van je verwachten?
Ik hoop nog veel werken te kunnen maken in de toekomst van alle soorten, maten en vormen, art shows te geven en met andere namen te kunnen samenwerken. Een droom! 

12. Waar kunnen mensen je op volgen?
Op mijn Instagram @artbycheyen!
0 Reacties