Aan alles komt een eind!

Het is gewoon bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst iets heb gepost... I'm sorry maar ik ben back! In dit artikel ga ik jullie een update geven over het afgelopen jaar. Dus ben je benieuwd wat ik allemaal heb gedaan lees dan snel verder!
Laat ik beginnen in januari aangezien mijn laatste blogpost in december was. Eigenlijk is er toen niet echt veel gebeurt. Ik zat toen midden in mijn tussenjaar en had nog steeds 2 baantjes, bij de Albert Heijn en bij de Pull&Bear. Toen was het alweer februari en werd ik 20! Ik voel me nog steeds oud als mensen vragen hoe oud ik ben en ik zeg "uhhh ik ben 20 :)". Voor mijn gevoel lijk ik namelijk 12 maar als ik andere vraag hoe oud ze denken dat ik ben, is het negen van de tien keer 23?? Geen idee hoe maar oke haha.

In maart heb ik ontslag genomen bij de Pull&Bear. Ik begon het daar minder naar mijn zin te hebben ondanks mijn leuke collega's. Omdat ik natuurlijk ook nog bij de Albert Heijn een baantje heb was het geen gedoe met het zoeken naar een nieuwe baan. Gelukkig heb ik nog wel contact met 2 collega's van de Pull.

Toen begon de tijd toch wel te dringen om mezelf in te schrijven op een hbo opleiding maar ik had nog geen idee welke. Ik heb naar verschillende opleidingen gekeken en wist eigenlijk niet zo goed of ik een creatieve opleiding wilde gaan volgen, totaal iets anders of überhaupt naar het hbo wilde gaan aangezien ik al 2 mbo diploma's op zak heb. Het is eigenlijk een beetje de sociale druk die mij het gevoel heeft gegeven dat een mbo diploma 'niet genoeg' is terwijl dat natuurlijk compleet belachelijk is. Uiteindelijk had ik me ingeschreven voor de hbo opleiding communicatie en de hbo opleiding leraar maatschappijleer en dat is uiteindelijk de opleiding geworden. Eigenlijk had ik nooit verwacht dat het die opleiding zou worden maar toevallig doet een oude collega van de Pull&Bear die opleiding en heeft zij mij overtuigt.

Het eerste semester zit er alweer op en maandag begin ik met semester 2 en tot nu toe ben ik blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb. Het is zo interessant om te leren hoe alles in de wereld nou eigenlijk in elkaar zit en hoe het werkt en het idee dat je daar eigenlijk zelf midden in zit maakt het nog het leukste. Ook het idee dat ik jonge kinderen iets ga leren vind ik een super mooi idee. Het zijn dan wel pubers maar omdat ik op school leer hoe die fase in elkaar zit ben ik toch anders naar ze gaan kijken.

Ik hoop het komende jaar wat actiever te zijn op mijn blog en vergeet zeker niet een kijkje te nemen op mijn portfolio site om toch een beetje te kijken wat ik allemaal heb gemaakt: https://byformidablezoe.myportfolio.com

-
Zoë :)